Wraak op Nathalie gaat door tot aan haar graf

10-12-2012 08:42

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/wraak-op-nathalie-gaat-door-tot-aan-haar-gra...

Amerika -



Extra toezicht op graf van vermoorde Nathalie Weinreder uit Almelo.

Het graf van de vermoorde vrouw Nathalie Weinreder wordt bewaakt. De ouders van Nathalie zijn bang dat de familie van moordverdachte Dennis V. het graf van hun dochter gaan vernielen, zoals ze dat tijdens de strafzitting hadden aangekondigd.



De familie van de verdachte, Nathalies ex-vriend, en de familie Weinreder leven sinds het begin van het strafproces op voet van oorlog met elkaar. Tijdens de zitting van afgelopen maandag kwam het volgens Twentse Courant Tubantia geregeld tot luidruchtige botsingen. De verdachte riep meermalen uit dat hij onschuldig was. De parketpolitie moest er telkens aan te pas komen om de families uit elkaar te houden. Volgens Nathalies moeder Ria Weinreder dreigden familieleden van Dennis V. aan het eind van de zitting Nathalies graf te vernielen. Ook is er angst voor een treffen tussen beide kampen op de begraafplaats omdat een familielid van Dennis V. vlakbij het graf van Nathalie begraven ligt. De familie van de verdachte heeft via RTV Oost laten weten niet van plan te zijn welk graf dan ook te vernielen.



Nathalie Weinreder werd in december 2010 op 23-jarige leeftijd dood aangetroffen in haar woning in Almelo. Haar 2-jarige dochter Daisy lag boven in haar ledikant. Nathalie bleek veelvuldig geslagen en gewurgd. Kort daarop werd Dennis V. aangehouden als verdachte. Hij had haar eerder mishandeld.



De rechtszaak duurt al vanaf begin dit jaar. In de zaak zijn Amerikaanse deskundigen gehoord over dna- en bloedsporen in de woning van Nathalie en om het tijdstip van de moord te kunnen vaststellen. De officier van justitie wil dat verdachte Dennis V. psychologisch en psychiatrisch wordt onderzocht. De aanklager heeft al laten doorschemeren dat hij overweegt tbs te eisen. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland voor januari.

 



11 jaar geleden

Wraak op Nathalie gaat door tot aan haar graf



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57