Politie lost waarschuwingsschoten tijdens bevrijdingsfestival Rotterdam

06-05-2009 19:07


Rotterdam - Dinsdagavond, rond 22.00 uur keerde een grote groep jongeren zich tegen de politie op het bevrijdingsfestival. Politiemensen van district Rotterdam-Centrum losten waarschuwingsschoten; het feest werd direct beëindigd. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

Rond 22.00 uur meldde de beveiliging dat op het evenemententerrein aan het Willemsplein werd gevochten en met messen gestoken. De politie betrad het afgesloten terrein om een onderzoek in te stellen en hulp te verlenen.

Een groep feestgangers keerde zich echter tegen de politiemensen. Ze gooiden onder meer met flessen naar de agenten. Op een gegeven moment was de sfeer zo fysiek agressief, dat de politie waarschuwingsschoten loste. Daarna kalmeerde de menigte en verspreidden de jongeren zich.

In overleg met de organisatoren werd het feest direct beëindigd. Hoewel de eerdere melding sprak van een vecht- en mogelijk een steekpartij, werden geen gewonde mensen aangetroffen.

De politie stelt een onderzoek in naar de daders van de vechtpartij. Aanhoudingen worden niet uitgesloten. Bent u getuige geweest, en heeft u informatie of (bewegend) beeldmateriaal, neem dan contact op met de recherche van district Rotterdam-Centrum: 0900-8844. Of anoniem via M, 0800-7000

15 jaar geleden




Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57